Supa crema de mazare
Pentru 4 portii am folosit urmatoarele ingrediente:
– 600 gr. mazare congelata
– 2-3 frunze de menta
– o ceapa mica
– 1 morcov
– o bucata mica de telina
– 2 linguri ulei de masline
– sare, piper
– o bucata mica coaja de parmezan
– 50 gr. parmezan ras
Mod de preparare:
Punem la fiert ceapa, morcovul si telina. Cand sunt aproape fierte, adaugam mazarea, coaja de parmezan si frunzele de menta si lasam la foc inca 5 minute, pana se inmoaie mazarea. Scoatem legumele intr-un vas si lasam deoparte supa si coaja de parmezan. Cu un blender vertical pasam legumele, adaugam sare, piper, uleiul de masline. Adaugam cate un polonic de supa, pana cand obtinem consistenta dorita. Eu am preferat sa las supa crema putin mai groasa. Adaugam si parmezanul ras si mai amestecam putin pana se incorporeaza.
Servim supa crema de mazare calda sau rece, cu crutoane si/sau smantana.
Pofta buna!