Drob de curcan
Ingrediente:
500 gr. pipote de curcan
500 gr. inimi de curcan
500 gr. ficatei de pui/curcan
10 legaturi de ceapa verde
2 fire de praz
3 legaturi de marar
1 legatura patrunjel
7 oua + 1 ou pentru uns deasupra
Sare si piper
Mod de preparare:
Se spala inimile si pipotele si se pun la fiert. Acestea trebuie sa fiarba foarte bine – circa o ora. Intre timp se spala ficateii si se calesc in unt. Cand sunt gata se pun deoparte.
Se curata prazul si ceapa, dupa care se spala si se taie rondele mici. Se spala si verdeata (mararul, patrunjelul) si se toaca marunt.
Cand sunt fierte pipotele si inimile, se scurg de apa, se taie in cubulete mici.
Intr-un wok se incing 2 linguri de ulei de masline si se adauga prazul pana se inmoaie. Se adauga apoi ceapa taiata si se lasa sa se inabuseasca cam 10-15 minute. Se adauga pipotele si inimile taiate, se mai lasa 5-10 minute, timp in care se amesteca sa se intrepatrunda aromele. Se adauga si ficateii taiati in prealabil in cubulete. Se asezoneaza cu sare si piper. Se stinge focul. Se adauga ouale si se amesteca bine.
Se tapeteaza o tava pentru chec cu hartie de copt si se adauga compozitia. Se unge pe deasupra cu un ou amestecat cu putina faina. Se adauga la cuptorul incins la 180 de grade timp de 40 de minute.
Pofta buna!