Foietaj diverse umpluturi
Asadar pentru aluatul foietaj avem nevoie de:
– 200 gr. faina
– un galbenus
– 50 ml. apa minerala
– 70 gr. iaurt gras
– sare
Pentru uns aluatul:
– 90 gr. unt
– 15 gr. faina
Modul de preparare este destul de simplu, mai complicat este modul de prezentare, in functie de imaginatia fiecaruia.
Din faina, sare, apa minerala, galbenus si iaurt se formeaza un aluat nelipicios. Untul se amesteca cu cele 15 gr. de faina.
Pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei se intinde o foaie din aluatul rezultat si se unge cu untul pregatit.
Apoi se taie in 8 patrate. Se ia un patrat si se indoaie spre mijloc, peste care se pune patratul din directia opusa, continuandu-se astfel pana se aseaza toate cele 8 patrate unele peste altele.
Se aseaza cu laturile pliate in jos, se infoliaza si se da la frigider pentru 15 minute.
Se intinde apoi o alta foaie, repetandu-se procedeul de mai sus. Se taie aluatul in 8 patrate si fiecare patrat se pliaza. Se da din nou la frigider pentru 30 minute.
Se aseaza aluatul pe planul de lucru uns cu putin ulei si se intinde o foaie de circa 4 mm grosime. Se incepe modelarea, functie de preferintele si imaginatia fiecaruia.