Cea mai buna pizza mancata vreodata. Blat crocant, subtire, umplutura usoara si multa mozzarella. Mai mult decat atat se prepara si rapid.

Pentru o tava cu diametru de 24 cm avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru blatul crocant de pizza:
– 160 gr. faina
-40 gr. malai
– 3 gr. drojdie uscata
– 90 ml. apa calduta
– 1/2 lingurita sare
– o lingura ulei de masline

Pentru sosul de rosii:
– 50 ml. suc de rosii
– o lingura ulei de masline
– oregano, sare

Pentru umplutura:
– 1/2 ardei gras portocaliu
– 10 rosii cherry
– 2 rosii uscate
– 1 piept de pui pregatit dinainte la gratar
– 10 masline negre
– 250 gr. mozzarella

Mod de preparare:
Punem drojdia in apa calduta si lasam 5 minute sa se umfle. Adaugam faina, malaiul, sarea si uleiul de masline si framantam un aluat potrivit (nici tare, nici moale), elastic. Ungem un bol cu putin ulei de masline si asezam aluatul de pizza la dospit, acoperit, timp de o ora.
Intindem in tava aluatul cu mana si intepam din loc in loc cu furculita. Ridicam putin aluat pe marginea tavii.

Intre timp pregatim umplutura. Taiem ardeiul felii, la fel si rosiile uscate. Rosiile cherry le decojim. Pieptul de pui il taiem felii subtiri. Scoatem samburii de la masline. Dam pe razatoare mozzarella, pastrand 2 felii pe care le taiem bastonase.

Peste aluat turnam sosul de rosii (format din sucul de rosii, uleiul de masline, oregano si putina sare).

Apoi asezam feliile de piept de pui.

Dupa care adaugam ardeiul rosiile, maslinele.

Deasupra presaram mozzarella si oregano, iar pe margini punem cate un bastonas de mozzarella, pe care il acoperim cu aluat.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste frumos pe margini.
Gata scoasa din cuptor!

Pofta buna!