Vinetele la cuptor cu parmezan constituie un preparat destul de comun in Italia. Sunt usor de pregatit si ne trimit cu gandul la anotimpul cald.
Ingredientele folosite sunt:
– 2 vinete
– 1 morcov
– 2 cepe medii
– 2 catei de usturoi
– o bucata mica de telina
– 2 linguri ulei de masline
– 30 ml. vin alb
– 400 gr. rosii
– mozzarella
– parmezan
– ulei pentru prajit
– sare
– busuioc proaspat

Mod de preparare:
Curatam morcovul, telina, ceapa si usturoiul. Telina si morcovul ii taiem betisoare, iar ceapa solzisori. Zdrobim usturoiul.
Intr-o tigaie incingem uleiul de masline. Adaugam morcovul, ceapa, telina si usutoriul si le calim circa 15 minute la foc mic. Adaugam vinul si amestecam.
Curatam rosiile de pielita si seminte si le adaugam la legumele din tigaie. Acoperim si lasam sa fiarba o ora, la foc mic. Asezonam cu sare si
piper.
Spalam vinetele si le taiem in felii subtiri de 1 cm. La fel taiem si
mozzarella.

Incingem suficient ulei intr-o tigaie separata si prajim feliile de vinete pana capata o culoare aurie. Le scoatem si le asezam pe servetele astfel incat sa absoarba excesul de ulei.

Turnam amestecul de legume intr-un vas yena. Asezam cate o felie de vanata in vas, peste care presaram parmezan, o felie de mozzarella, o frunza de busuioc si deasupra iar o felie de vanata si tot asa, terminand cu o felie de vanata.

Introducem vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru o ora.
Inainte de a servi vinetele la cuptor, decoram cu frunze de busuioc.
Pofta buna!