Orice mancare facuta la vasul tajine mi se pare delicioasa. De obicei respect retetele specifice, dar alteori, cum este cazul si acum, ma mai abat de la ele. Am facut o mancare la tajine, in care am folosit carne de porc, masline, cartofi si multe condimente. Aroma condimentelor a invaluit intreaga
casa.
Ca ingrediente am folosit:
– 400 gr. muschi de porc
– o ceapa
– 1 morcov
– 2 cartofi medii
– 100 gr. masline negre
– 350 ml. suc de rosii
– sare, piper, cimbru, oregano, busuioc
– 1/2 lingurita tarhon
Mod de preparare:
Am fiert maslinele 10 minute pentru a elimina sarea in exces. Am taiat carnea de porc in bucati mici si le-am condimentat bine. In vasul tajine am incins 2 linguri ulei de masline si am adaugat carnea de porc.

Am prajit putin bucatile de carne pana au capatat o culoare aurie, apoi am adaugat ceapa tocata si morcovul taiat betisoare.
Am acoperit si am lasat sa se inabuse circa 5 minute. Am adaugat apoi cartofii taiati cuburi de dimensiunea bucatilor de carne, sucul de rosii, maslinele si am condimentat totul cu sare, piper si tarhon si am lasat sa dea un clocot. Am acoperit vasul, am redus focul la minim si am lasat mancarea la foc pentru aprox. 30 minute, fara sa ridic capacul. Cand carnea si cartofii sunt fierti, mancarea este gata.
Pofta buna!