M-am hotarat sa caut aceasta reteta dupa ce am auzit numai lucruri de bine, adica delicioase despre ea. Si intr-adevar asa este. Desi se aseamana cu salata beouf intr-o oarecare masura, prin combinatia de carne de vita si castraveti murati, salata berlineza are mai putine ingrediente si un gust mai usor, ca de inceput de primavara. Dupa ce ajungi sa gusti, mai gusti, si iar mai gusti, pana iti dai seama ca nu te mai poti opri.

Dupa ce am rasucit internetul pe toate partile incercand sa gasesc reteta “ideala”, am sfarsit prin a combina retetele gasite, astfel ca am ajuns la urmatorele ingrediente:

– 700 gr. carne de vita
– 4 oua fierte
– o ceapa
– 2 cartofi medii
– 5 castraveti murati (eu am folosit mai multi castraveti mici)
– 1 ardei gras rosu
– 3 linguri de maioneza
– 50 gr. pasta de rosii / ketchup
– sare, piper

Modul de pregatire este similar cu salata beouf.

Se pune carnea la fiert pana cand se desprinde usor in fasii. Se pun si ouale la fiert. Separat se spala cartofii si se pun la fiert in coaja.

Ceapa se taie julien, ardeiul se taie cuburi, la fel si castravetii care se lasa la scurs.

* Castravetii sunt mai buni daca sunt in saramura si nu in otet.

Dupa ce a fiert carnea, se lasa sa se raceasca si apoi se taie in bucatele mici.

La fel se procedeaza si cu ouale.

Cartofii se curata de coaja si se lasa sa se raceasca complet, dupa care se taie cuburi mici. In functie de tipul de cartofi folositi, puteti lasa cuburile mai mari ca sa nu se paseze in momentul in care mestecati salata.

La final se pun toate componentele intr-un bol suficient de mare, adaugati sare si piper dupa gust, maioneza si pasta de rosii si mestecati usor pana incorporati toate ingredientele. Cantitatea de maioneza difera, in functie de cat de mult va place. Pasta de rosii are scopul de a da o culoare rozalie intregii salate.

La sfarsit aranjati salata pe un platou sau intr-un vas yena si o asezati la frigider pentru a se intrepatrunde aromele. Se serveste rece.

Pofta buna!