Aceasta reteta de pate este foarte simpla si gustoasa. Pate-ul rezultat este cremos, puternic aromat si se potriveste perfect cu o salata de ceapa rosie dulce-acrisoara pe care o voi prezenta intr-un post ulterior.

Ca ingrediente avem nevoie de:
– 500 gr. ficatei de pui
– 100 gr. unt (reteta originala cerea 225 gr. unt, dar mi s-a parut mult prea mult)
– 2 linguri rase de mustar
– o lingura rasa de cimbru
– 3 catei de usturoi zdrobiti
– 2 linguri cognac / brandy
– sare, piper dupa gust

Modul de preparare:
Intr-o tigaie de marime medie se incing 25 gr. unt. Se adauga ficatei si se prajesc pe ambele parti timp de aprox. 5 minute, pana sunt patrunsi.


Se scot din tigaie cu o spumiera si se pun intr-un blender sau robot de bucatarie. In aceeasi tigaie se topeste restul de unt si se adauga peste ficatei.

Se pun lingurile de cognac in tigaie cat sa se intrepatrunda aromele, apoi se toarna peste ficatei. Se adauga mustarul, cimbrul, usturoiul, sare si piper si se mesteca pana se obtine o pasta cremoasa.


Pate-ul obtinut se pune in castronele, se lasa sa se raceasca. Se acopera cu folie alimentara si se baga la frigider.
Pate-ul se scoate de la frigider cu aprox. 30 de minute inainte de a fi consumat.
Pofta buna!