Fiind prima reteta postata pe blog, am hotarat sa o aleg pe cea care sa aduca un plus de primavara in sufletele voastre si sa fie reprezentativa pentru debutul meu in lumea blogurilor culinare, la inceputul primaverii.

Asadar va propun astazi o reteta simpla si delicioasa, tocmai buna pentru o zi de weekend petrecuta in familie, alaturi de cei dragi.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

– un pachet de foi din faina de orez (12-15 bucati)

– 1 morcov

– 1 ceapa

– 150 gr. varza

– 6 ciuperci mun sau urechi de lemn

– 15 germeni de soia

– 150 gr. carne de porc / vita (eu am avut un muschi de vitel la gratar)

– 2 linguri sos de soia

– 2 linguri ulei de susan

– ulei pentru prajit

– 1 ou pentru uns marginile foilor de orez

– sare, piper

Modul de preparare este foarte simplu.

Ciupercile se pun in apa clocotita si se lasa 20 de minute pentru a se umfla. Apoi se scurg de apa si se taie felii subtiri. Intre timp se curata ceapa, morcovul, se spala varza si se taie toate fasii subtiri, ca in imaginea de mai jos.

Intr-un wok se pun cele doua linguri de ulei de susan in care se caleste intai ceapa. Cand a devenit translucida, se adauga varza si se lasa putin sa se inmoaie.

Se adauga morcovul, ciupercile, germenii de soia si la urma carnea taiata cubulete. Daca nu aveti carnea pregatita dinainte, fie o frigeti intr-o tigaie inainte, fie o puneti in wok dupa ce ati calit ceapa, urmand sa puneti celelalte legume la urma in ordinea de mai sus. Puneti capacul si lasati la foc mic pana se inmoaie toate ingredientele. Este important ca amestecul rezultat sa fie cat mai uscat. Asezonati totul cu sare si piper dupa gust. La sfarsit adaugati 2 linguri de sos de soia si amestecati ca sa-l incorporati.

Lasati amestecul de legume si carne sa se raceasca, dupa care va ocupati de foile de orez.

Puneti cate o foaie de orez in apa pentru 2 secunde. Apoi o asezati pe o suprafata uscata si o ungeti cu ou de jur imprejur.

Adaugati o lingurita din amestecul de legume si carne in partea de jos a foii, lasand o margine de aprox. 2 cm, dupa care incepeti impaturirea pachetelelor ca in imaginile de mai jos.

Mie mi-au iesit 11 pachetele, cate foi am gasit in pachet (desi pe pachet scria ca ar fi trebuit sa fie intre 12 si 15).

Punem ulei la incins intr-o tigaie si prajim pachetelele pe ambele parti, dar atentie sa nu se arda. Se prajesc foarte repede.

Se servesc cu sos de soia, sos picant sau sos dulce, functie de preferintele fiecaruia.

Va rasfat cu o sectiune si va doresc pofta buna!