De obicei evit orice ciorba care contine faina, smantana, oua, asa incat nici aceasta ciorba nu se abate de la regula. Ciorba de ardei umpluti pe care o voi prezenta in continuare este acrita cu zeama de castraveti murati, dar poate fi acrita cu orice va este la indemana: zeama de varza, bors, zeama de lamaie.
Aceasta ciorba este o alta varianta interesanta de preparare a ardeilor umpluti.

Am folosit urmatoarele ingrediente:
– 6 ardei (verzi sunt cei mai buni, ca sunt cei mai gustosi, in lipsa merg si rosii)
– 1 morcov
– 2 cepe
– 700 gr. carne de vita tocata
– o legatura de patrunjel
– 50 gr. orez
– ulei de masline
– sare, piper, cimbru
– 400 ml. zeama de castraveti (zeama de varza, bors etc.)

Mod de preparare:
Se spala si se curata ardeii de codite si seminte. Se separa si se spala orezul. Carnea tocata se amesteca cu orezul, o ceapa tocata marunt, o legatura de patrunjel si se condimenteaza totul cu sare, piper, cimbru. Se adauga putina apa cat sa se inmoaie compozitia de carne.
Se umplu ardeii cu amestecul de carne rezultat, fara a presa carnea, pentru ca va fierbe si orezul.


Se adauga apa cat sa acopere ardeii si se pune oala acoperita la foc. Se taie morcovul bucatele, ceapa marunt si se adauga la ciorba.
Se lasa sa fiarba circa 1 1/2 ore la foc mic. Cand ardeiul s-a inmuiat bine si ciorba este aproape gata se adauga aprox. 400 ml. zeama de castraveti (zeama de varza etc.) si se mai dau cateva clocote.
Pofta buna!