Tot ce pot spune e ca s-au terminat prea repede. Mult prea repede! Au fost cei mai buni biscuiti mancati vreodata! Exista o particularitate la biscuitii italieni (biscotti), aceea ca se coc de 2 ori. Se pot servi atat simpli, cat si cu ceai, cafea sau lapte.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 110 gr. faina
– 30 ml. ulei de masline
– 75 gr. zahar
– 1/4 pliculet praf de copt (cam 2-3 gr.)
– jumatate de lingurita esenta de migdale
– o fiola esenta de vanilie
– 1 ou
– 1 praf de sare
– 30 gr. merisoare
– 80 gr. fistic crud

Mod de preparare:
Pentru inceput incingem cuptorul la 150 grade.
Intr-un bol mixam zaharul cu uleiul de masline.

Adaugam esentele de migdale si vanilie, apoi oul si mixam in continuare.

Urmeaza faina, sarea si praful de copt si mixam pana se formeaza o pasta omogena.

Incorporam cu mana merisoarele si fisticul.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, formam un sul lung din compozitia rezultata. Aluatul este destul de moale, astfel ca e bine sa udam mainile cu apa rece pentru a manevra mai usor aluatul. Nu va speriati de aspectul usor neatractiv. In cuptor va creste putin si va capata o forma normala.
Punem tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca 10 minute.

Reducem cuptorul la 135 grade.
Taiem felii de 2 cm. pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Mai coacem inca 10 minute, pana incep sa se usuce.

Pofta buna!