Salata de ceapa dulce-acrisoara
O salata care se potriveste cel mai bine cu un pate din ficatei de pui. Nu m-as fi gandit vreodata la o combinatie de ceapa cu zahar si vin, dar iata ca am testat-o si nu regret. Este exact cum ii spune titlul, dulce si in acelasi timp acrisoara; caramelizata si in acelasi timp picanta. Merita incercata!
Avem nevoie de:
– 3 cepe rosii de marime medie curatate si taiate in 8 felii fiecare
– 3 linguri ulei de masline
– o lingurita de zahar
– 3 linguri vin rosu
– o lingurita mustar
– sare, piper dupa gust
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime medie, se adauga ceapa si se caleste la foc mic timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.
Se adauga apoi zaharul si 3 linguri de apa, se amesteca bine, se acopera tigaia cu un capac si se lasa pe foc inca 10 minute.
Dupa aceea se adauga vinul, mustarul, sarea si piperul si se mai amesteca bine inca putin.
Se scoate ceapa cu o spumiera si se aseaza intr-un bol sau pe o farfurie sa se raceasca usor.
Pofta buna!