Pentru astazi aveam in plan o alta reteta de pulpe de curcan, insa tocmai cand ma pregateam sa le pun la cuptor s-a schimbat planul. Am optat pentru un sos cu vin rosu care a conferit carnii de curcan un miros si un gust de vanat foarte bun.

Asadar nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 2 pulpe de curcan (aprox. 1 kg)
– catei de usturoi
– 2 felii de kaizer, taiate fasii subtiri
– 100 gr. masline negre
– o lingurita cimbru
– o lingurita maghiran
– 2 frunze de menta tocate marunt
– sare, piper
– o lingurita boia dulce
– boabe de piper
– o foaie de dafin
– vin rosu (cat sa acopere pulpele – cam o sticla)
– ulei de masline

Mod de preparare:
Se impaneaza pulpele de curcan cu feliile de usturoi si cu fasiile de kaizer, dupa care se ung bine cu ulei de masline. Se amesteca condimentele: sare, piper, cimbru, maghiran, boia dulce, frunzele de menta. Se dau pulpele prin acest amestec.
Intr-un vas yena asezam pulpele condimentate si impanate, adaugam vinul, maslinele, foaia de dafin si boabele de piper. Pentru cel mai bun rezultat, pulpele se tin in acest bait de pe o zi pe alta, pentru a se fragezi.
Se introduce vasul acoperit in cuptorul preincalzit la 170 grade si se lasa 2 1/2 ore. Dupa trecerea timpului se scoate capacul si se ridica temperatura la 180 grade pentru inca 30 minute sau pana cand mai ramane 1/3 din sosul cu vin. Se servesc imediat.
Daca va place vanatul aceasta este o varianta tare gustoasa.
Pofta buna!