Poate cei mai buni covrigi pe care i-am mancat vreodata. In Bavaria se servesc la micul dejun sau ca aperitiv sau de sarbatori sau in orice alt moment al zilei. Reteta de covrigi pe care am pregatit-o seamana foarte mult cu acei covrigi bavarezi, au o coaja subtire crocanta si miezul pufoooos. As manca in fiecare zi, numai ca trebuie sa avem grija si de silueta. 🙂

Pentru acesti covrigi gustosi avem nevoie de:

– 250 gr. faina

– 135 ml. apa

– 4 gr. drojdie uscata

– 15 ml. ulei

– o lingurita de zahar

– o lingurita de sare

– 1 l apa

– 6 linguri bicarbonat de sodiu

– 2 lingurite de sare

Din aceasta cantitate au rezultat 6 covrigi.

Mod de preparare:

Se framanta un aluat din faina, sare, zahar, drojdie, ulei si apa.

Aluatul rezultat trebuie sa fie moale, nelipicios, elastic.

Se pune la dospit intr-un loc ferit de curent timp de o ora.

Din aluatul dospit am format 6 bile de 68-69 gr. fiecare si am inceput modelarea covrigilor.

Luam cate o bila pe care o rulam fie pe suprafata de lucru, fie in maini, cum va este mai usor. De la mijloc catre fiecare capat se ruleaza, astfel incat partea din mijloc sa fie mai groasa, iar capetele subtiri. Procedeul este prezentat mai clar in poze.



Intr-o cratita se pune la fiert apa, impeuna cu bicarbonatul de sodiu si cu linguritele de sare. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic si se pun covrigii timp de 30 de secunde.

Se scot cu grija sa nu se rupa si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se pun in cuptorul preincins la 180 de grade pentru 20 de minute.

Se servesc atat calzi, cat si reci. Sunt deosebit de buni!