Recomand aceasta placinta celor carora nu le place dovlecelul in mod deosebit, insa datorita morcovului si al cascavalului, placinta capata un gust primavaratic. Este o placinta usoara, gustoasa, simpla, care poate fi servita la micul dejun, ca aperitiv, la un picnic sau cu orice alta ocazie.

Iata ingredientele:
– 2 dovlecei medii (circa 500 grame)
– 1 morcov
– 5 oua
– o ceapa mica
– 110 ml. ulei
– 120 gr. faina
– 120 gr. cascaval
– 1/2 dintr-un plic de praf de copt
– sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

Dovleceii se spala, se curata si se dau prin razatoare. Se presara sare si se lasa circa 30 de minute la scurs, astfel incat sa elimine toata apa. Se curata si se da prin razatoare morcovul. Ceapa se taie cubulete mici. Se razuieste si cascavalul.
Se amesteca ouale cu uleiul, apoi se adauga treptat faina in care am adaugat dinainte praful de copt. Se adauga dovleceii, morcovul, cascavalul si ceapa si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se adauga compozitia, care se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade aprox. 35 minute, pana se rumeneste frumos.

 

Se serveste rece.

 

 

Pofta buna!