O reteta minunata pentru un mic dejun sau un aperitiv colorat si bogat in vitamine.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 2 oua fierte, tari
– 4 lingurite otet

Pentru sosul argentinian (chimichurri):
– o legatura de patrunjel
– o ceapa mica rosie (sau alba)
– cateva frunze de oregano proaspat sau jumatate de lingurita oregano uscat
– sare, piper
– 2 catei de usturoi
– 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare:
Se fierb ouale 10 minute. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se curata si se taie fiecare ou pe jumatate.
Se taie patrunjelul nu foarte marunt. Ceapa se curata si se taie cubulete; la fel se procedeaza si cu usturoiul. Intr-un bol mic se pune patrunjelul, ceapa, usturoiul, oregano si uleiul de masline. Se amesteca usor si se asezoneaza cu sare si piper.
Pe fiecare jumatate de ou se toarna cate o lingurita de otet, iar deasupra se pune o lingurita din sosul rezultat.
Se servesc reci. Sunt foarte bune si de efect!
Pofta buna!