Titlul este foarte sugestiv: niste conuri pufoase din care nu te mai poti opri mancand. Simple sau umplute cu orice tip de gem, aceste cornuri sunt deosebit de gustoase. Pot fi servite la micul dejun alaturi de un pahar de lapte sau ca o gustare pentru copiii mai pretentiosi si nu numai.

Am folosit urmatoarele ingrediente:
– 500 gr. faina
– 250 ml. lapte caldut
– 7 gr. drojdie uscata
– 2 linguri miere
– o lingurita sare
– 25 gr. unt
– gem pentru umplutura, de preferat mai tare (am folosit gem de caise cu nuca, gem de prune si dulceata de zmeura si mure)

Mod de preparare:
Se framanta un aluat moale, nelipicios din ingredientele de mai sus astfel: se amesteca faina cu sarea intr-un bol mai mare; in mijloc se face o gaura in care se pune drojdia, mierea si putin cate putin din laptele in care am topit in prealabil untul.


Aluatul rezultat se acopera cu un servet umed si se pune la dospit pentru 1 1/2 ore.


Se intinde o foaie de circa 5 mm grosime din aluatul crescut si se taie in 12 -16 tringhiuri, in functie de cat de mari doriti cornurile. Atentie, ele vor creste la cuptor destul de mult. Se pune cate o lingurita de gem pe marginea exterioara a fiecarui triunghi si se modeleaza cornurile.


Se aseaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou si se presara cu zahar brun.


Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 15-20 de minute.
Pofta buna!