Biscotti sunt biscuitii traditionali italieni, care se regasesc fie simpli (varianta pe care o voi prezenta in continuare), fie cu diverse fructe sau alune. Biscotii pot fi serviti atat la micul dejun, cat si ca o gustare alaturi de o cana de cafea sau lapte.

Aluatul de baza pentru biscotti se ruleaza sub forma de baghete mici, coapte, ulterior taiate in felii de circa 1,5 cm si coapte din nou la temperatura scazuta.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 100 gr. unt
– 200 gr. zahar pudra
– 200 gr. zahar
– coaja de lamaie
– 3 oua
– 500 gr. faina
– 7 linguri miere
– 1 plic drojdie uscata
– vanilie
– sare

Mod de preparare:
Intr-un bol adanc batem untul pana devine spumos. Apoi adaugam zaharul combinat cu coaja de lamaie.

Spargem ouale si le adaugam la compozitia de unt. Amestecam bine.

Amestecam cu grija pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat omogen.

Infainam bine suprafata de lucru, impartim aluatul in 4 parti. Luam fiecare parte si formam cate un rulou lung, subtire (ca o bagheta).


Asezam rulourile formate pe o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 10 minute.
Scoatem tava din cuptor, asezam rulourile pe un tocator de lemn. Cu ajutorul unui cutit, taiem felii de 1,5 cm. Introducem biscotti din nou la cuptor pentru aprox. 30 minute, la 130 grade.

Pofta buna!