De-abia astept weekendul, pentru ca atunci este momentul pentru o paine de casa. Astazi m-am decis sa pregatesc o paine la care ma gandeam de mult timp, paine cu rosii uscate. Au iesit 2 baghete micute si cu greu m-am abtinut sa nu tai dintr-una inainte de a se raci, insa cand am inceput sa tai, nu m-am mai oprit pana nu am terminat-o pe toata. Daca va place gustul usor acrisor de paine, atunci aceasta este reteta potrivita.

Am folosit urmatoarele ingrediente:
– 250 gr. faina
– 185 ml. apa calduta
– 5 gr. drojdie uscata
– o lingurita sare
– o lingurita miere
– 60 gr. rosii uscate (eu am avut in ulei)

Mod de preparare:
Se framanta un aluat lipicios si moale din ingredientele de mai sus, astfel: se pun faina, sarea, drojdia si mierea intr-un bol si se amesteca. Se toarna apa putin cate putin si se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza toata.


Se adauga rosiile taiate felii si se amesteca cu grija. Aluatul va capata o culoare rosiatica.


Bolul in care se lasa la dospit se presara cu faina pe margini, dupa care se aseaza intr-un loc ferit de curent, pentru 1 1/2 ore.


Se incinge cuptorul la 240 grade. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se transfera aluatul din bol in tava, fara a-l rostogoli, exact in aceeasi pozitie in care a stat in bol.


Se introduce tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana se rumeneste frumos pe deasupra.
Painea se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!