Prima data am mancat un snitel de acest fel la un restaurant pe langa Ploiesti, Snitzel House ii spune. Aveau in meniu nenumarate tipuri de snitele cu seminte, dintre care s-a remarcat cel cu seminte de dovleac.

Cautand zilele trecute pe internet o astfel de reteta, am gasit aceste copanele delicioase cu seminte. Se prepara extrem de usor si repede, iar gustul lor incanta chiar si cele mai pretentioase papile gustative.

Pentru aceasta minunata reteta avem nevoie de:

– copanele de pui

– ulei de masline

– amestec de seminte (seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, susan alb, susan negru)

– mustar

– sare, piper, cimbru

Cartofii care se vad in poza sunt pentru garnitura. Voi reveni si asupra lor cu amanunte in alt post.

Copanelele se curata si se spala usor. Se sterg cu un servet ca sa absoarba apa, dupa care se condimenteaza cu sare, piper, cimbru (in loc de cimbru puteti folosi busuioc sau orice condiment va place).

Intr-o tigaie suficient de incapatoare incingeti putin ulei de masline si prajiti copanelele 6-7 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Dupa ce s-au prajit, le puneti deoparte sa se raceasca.

Cand sunt aproape racite, le ungeti cu mustar pe toate partile si le dati prin amestecul de seminte. Le asezati intr-o tava pe care ati asezat hartie de copt si le stropiti cu putin ulei de masline.

Copanelele astfel pregatite, le asezati in cuptorul preincalzit la 180 grade. Dupa 10 minute intoarceti copanelele si le mai stropiti din nou cu putin ulei, dupa care le mai lasati la cuptor pentru inca 10 minute.

Le puteti servi cu ce garnitura va place mai mult. Noi le-am servit alaturi de niste cartofi prajiti.

Pofta buna!